دتکتورهای دودی آنالوگ

دتکتور اعلام حریق

این دسته ازدتکتورها شامل یک سلول نوری یا تله ی نوری (Cell) و یک منبع تولید کننده نور ،یک لنز (عدسی) جهت تنظیم تابش نور داخل محفظه ( بیم) و یک فتودیود (دیود حساس به نور) و یا دیگر سنسور های فتو الکتریک (عکس الکتریکی) هستند. این دتکتورها به نحوی ساخته شده که در شرایط عادی کار، پرتوهای نور از جلویدتکتورها عبور کرده و در سلول های تعبیه شده گیر می افتند. وقتی که ذرات دود نمایان گردید تعدادی نور بوسیله ذرات دود متفرق گشته در نتیجه توسط دیود حسگر دریافت می شوند و سپس سبب به کار افتادن دتکتورها شده و با ارسال علایم به مرکز کنترل یا دستگاه مرکزی ، وقوع حریق را اعلام می کنند.

 موقعیت هایی که در آن ها نباید کاشف های دودی نقطه ای نصب شوند :
 – در مکان هایی که ارتفاع بیش از۵ /۱۰ متر باشد .
 – در مکانی که پخت و پز صورت می گیرد مثل آشپزخانه (تنها باید از دتکتور حرارتی ثابت استفاده شود).
 – در مکان هایی که آتش تولید ذرات دود نمی کند .
 – اتاق بویلرها و ژنراتورها (بهتر است از دتکتورهای حرارتی ثابت و دتکتورهای ترکیبی استفاده شود

دتکتور های دودی آدرس پذير

دتکتور دودی آدرس پذیر
دتکتورها درسیستم اعلام حریق قطعات الکترونیکی هستند که در مدل ها ، طرح‌ها، ویژگیهای مختلف ارائه می‌شوند. و در محل‌های مناسب طبق استادارد های روز در ساختمان مانند آشپزخانه، موتورخانه، اتاق بایگانی، راهروها، منازل، اتاق‌های کنفرانس ، اتاق های سرور ، رک های سرور و… به صورت سقفی و یا دیواری بروی پایه‌های مخصوص نصب می‌شوند و وظیفه آن‌ها تشخیص حریق و اعلام آن به مرکز کنترل (control panel) می‌باشد. تغذیه دتکتورها معمولاً با ولتاژ ۲۴ ولت DC صورت می‌گیرد ولی دتکتورهایی وجود دارند که با ولتاژهای ۱۲ و ۴۸ ولت DC و یا ۲۳۰ ولت AC نیز تغذیه می‌شوند. جریان عبوری از دتکتورها در حالت عادی چند ده میلی آمپر است و در مواقع بروز حریق افزایش می‌یابد. بسته به اینکه دتکتورها از کدام اثر آتش برای تشخیص استفاده می‌کنند، در انواع آدرس پذیر و آنالوگ درسیستم اعلام حریق استفاده میشوند دتکتورهایی دودی آدرس پذیر به صورت سقفی نصب می‌شوند و دارای محفظه‌ای هستند که بعد از پر شدن دود به این محفظه تحریک شده و با تغییر جریان عبوری به مرکز کنترل اعلام حریق می‌نمایند. در دتکتورهای اعلام حریق آدرس پذیر این دتکتور ها نقش اندازه گیری میزان غلظت موجود در هوا را برعهده دارد. همچنین با توجه به خواص ذکر شده از این سیستمها، این دتکتورها قادر هستند تا میزان دقیق غلظت دود را علاوه بر گزارش حریق یا خطا به پانل اعلام حریق منتقل نماید. 

دتکتور های حرارتی آدرس پذير

دتکتور دودی آدرس پذیر
درسیستم های آدرس پذیر اعلام حریق این نوع دتکتورها نقش اندازه گیری میزان دمای هوا را برعهده دارند. همچنین با توجه به خواص ذکر شده از این سیستمها، این دتکتورها(آشکارساز) قادر است تا میزان دقیق دما را علاوه بر گزارش حریق یا خطا به پانل اعلام حریق منتقل نماید. همچنین یکی دیگر از مشخصات دتکتورهای حرارتی قابلیت برنامه ریزی دمای افزایشی و دمای ثابت انتخاب مد کاری آشکار ساز توسط پانل اعلام حریق می باشد. در ادامه برخی از ویژگی های این نوع دتکتور به شرح ذیل می باشد: 
قابلیت تنطیم دمای آلارم 
قابلیت تنظیم میزان حساسیت دما 
طول عمر بالا 
کاهش هشدارهای کاذب 
مجهز به LED نمایشگر با قابلیت نمایش ۳۶۰ درجه ای جهت نمایش وضعیت آلارم

دتکتورهای حرارتی آنالوگ

دتکتور حرارتی
دتکتورهای حرارتی در سیستم اعلام حریق جز اولین دتکتورها هستند و دارای ساختاری ساده، سرعت پاسخگویی، سطح پوششی کم ولی پایداری و قابلیت اطمینان بسیار زیاد و قیمت ارزان هستند. این دتکتورها نسبت به گرمای زیاد و افزایش حرارت یا هر دو عمل می کنند.آشکار سازهای حرارتی دو نوع هستند. نوع «نقطه ای» که به دمای اطراف یک نقطه خاص پاسخ می دهد و نوع «خطی» که به تغییرات دما در طول خط تغییر آن واکنش نشان می دهد. تمام آشکارسازهای حرارتی نقطه ای دارای المان حرارتی ثابتی هستند که در دمای از پیش تعیین شده به کار می افتند. بعضی از انواع این آشکارسازها دارای المانی طراحی شده هستند که برای مقایسه نرخ افزایش دما در واحد زمان و نشان دادن واکنش سریع به افزایش دما به کار می روند. این نوع آشکارسازها را «حرارتی ترکیبی» می نامند.

به طور کلی، آشکارسازهای حرارتی کمتر از سایر انواع آشکارسازها حساس هستند، مثلا شعله باید به یک سوم ارتفاع سقف برسد تا این آشکارسازها به کار افتند. بنابراین در مکان هایی که آتش ضعیفی می تواند سبب خسارت زیادی شود نباید به کار روند. آشکارسازهای حرارتی غالبا با ولتاژ ۱۵ تا ۳۰ ولت تغذیه می شوند و جریان آن ها در حالت عادی در ۲۴ ولت حدود ۴۵ تا ۶۰ میکروآمپر است.  آشکارسازهای حرارتی دمای ثابت برای واکنش به آتش سوزی های سریع و برای استفاده در مکان هایی که اعلام خطرهای ناخواسته از آشکارسازهای دودی به علت آلودگی هوا پیش می آید، و در دمای ثابتی مثلا ۵۵ درجه سلسیوس، به کار می روند. چراغ راهنمای آشکارساز، که هنگام عمل کردن آن روشن می شود، به یکی از رنگ های اصلی قرمز یا سبز است و از فاصله زیاد می توان آن را دید.
 

 دتکتورهای  حرارتی از نوع درجه حرارت ثابت

در این دتکتور ها وقتی درجه حرارت جز عمل کننده به مقدار مشخصی برسد سیستم عمل می کند. این درجه حرارت بین ۵۷ تا ۱۶۰ درجه فارنهایت است. از این دتکتورها عمدتا در نواحی با تغییر سریع درجه حرارت نظیر موتورخانه، آشپز خانه، آزمایشگاه و … استفاده می شود. از جمله مشخصات این نوع دتکتور ها عبارتند از: کمترین آلارم اشتباه، قابلیت اطمینان خیلی زیاد، محدود به درجه حرارت محیط. این دتکتورها با برچسب آبی نشان داده می شوند.BS مطابق بااستاندارد
 

دتکتورهای حرارتی از نوع نرخ افزایش درجه حرارت

دتکتورهای حرارتی از این نوع ، وقتی میزان درجه حرارت از مقدار از قبل تعیین شده تجاوز کند ، عمل می کنند. این نوع دتکتور ها برای تغییرات نرمال در درجه حرارت محیط طراحی شده اند. از این نوع دتکتور برای آشکارسازی نقطه ای و ناحیه ای استفاده می شود. از جمله مشخصات آن می توان موارد زیر را نام برد : سرعت عملکرد بالاتر نسبت به نوع درجه حرارت ثابت، قابلیت اطمینان متوسط، پایداری زیاد، تعمیر و نگهداری کم، حساسیت کم در درجه حرارت محیطی زیاد.

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *